Θα μάθουμε να ζούμε με... χαρτζιλίκι: Το νέο σχέδιο του ασφαλιστικού γκρεμίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Εγγυημένη εθνική σύνταξη φτώχειας από 250 έως 400 ευρώ – Οροφή τα 1.000 ευρώ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχέδιο-σοκ που θα οδηγήσει στην επιβίωση με ποσά που θυμίζουν… χαρτζιλίκι επεξεργάζεται η Επιτροπή Σοφών του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Το σχέδιο προβλέπει τη σύνθεση από το μηδέν ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος που θα ορίζει ως εγγυημένη εθνική σύνταξη φτώχειας που θα κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ μάξιμουμ.

Τα Ταμεία θα συγχωνευθούν σε 4 (ΊΚΑ, ��ΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) και θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες, ενώ η εγγυημένη σύνταξη θα συμπληρώνεται από ένα ποσό που θα προκύπτει από τις ασφαλιστικές κρατήσεις του εργασιακού βίου.

Το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα 600 ευρώ ενώ με τον όρο ότι οι συντάξεις θα συνδέονται με το έλλειμμα των Ταμείων (η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος αλλά... με άλλο όνομα) πιθανόν να φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Έτσι, η συνολική σύνταξη δεν θα ξεπερνά για κανέναν τα 1.000 ευρώ (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ενώ πιθανόν να είναι ακόμη και κάτω των 500 ευρώ για ένα μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top