Τα… «καλά» των capital controls: Στο μισό έπεσε ο τζίρος για το 90% των επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» κινδύνου από ΕΣΕΕ: Κινδυνεύουν με λουκέτο 3 στις 10

Τα… «καλά» των capital controls: Στο μισό έπεσε ο τζίρος για το 90% των επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» κινδύνου για την επιβίωση των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν δει τον τζίρο τους να μειώνεται σε δραματικό επίπεδο επί capital controls, κρούει η ΕΣΕΕ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης τόνισε πως πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο» εξαιτίας των κεφαλαιακών περιορισμών.

Όπως επισημαίνει, ο τζίρος από τις θερινές εκπτώσεις είναι μειωμένος κατά 70% εν συγκρίσει με το 2014, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι το 90% των επιχειρήσεων δηλώνει κάθετη πτώση πωλήσεων, η οποία μεσοσταθμικά υπερβαίνει το 50%.

«Κρίνοντας από τις καταστροφικές επιπτώσεις στην αγορά, από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας μέχρι τέλος του έτους» αναφέρει ο κ. Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση ευτυχώς είναι κάπως καλύτερη στις νησιωτικές και τουριστικές αγορές της χώρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top