Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ για τις 100 δόσεις

Αλεξιάδης: «Δεν θα ισχύσει στο μέλλον η ρύθμιση»

Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ για τις 100 δόσεις

​Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνουν οι πιέσεις των δανειστών και αναμένεται να επηρεάσουν χιλιάδες φορολογούμενους από τους 900.000 συνολικά που έχουν υπαχθεί σ’ αυτήν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθεί το επιτόκιο από το 3% στο 5% για όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω, καθώς οι δανειστές θωρούν ότι το ισχύον επιτόκιο είναι πολύ μικρό.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν θα αλλάξουν και όροι για την παραμονή στη ρύθμιση, καθώς στις σκέψεις του υπουργείου είναι να παραμένουν σ’ αυτή μόνο όσοι είναι συνεπείς στις δόσεις τους για τα χρέη που έχουν ρυθμίσει, αλλά και συνεπείς στις πληρωμές των νέων χρεών τους. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι όποιος έχει υπαχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει είτε να πληρώνει κανονικά το φόρο εισοδήματος, είτε να ενταχθεί σε ρύθμιση των 12 δόσεων για τα νέα χρέη του.

Τέλος η τρίτη αλλαγή που εξετάζεται είναι ο αριθμός των δόσεων. Σχεδιάζονται λοιπόν έλεγχοι φορολογικών και περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και ποιοι όχι.

Έτσι, μετά από τον έλεγχο αυτό, όσοι αποδειχθεί ότι έχουν εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις, κτλ για να μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, θα χάσουν έως και τις μισές από τις 100 δόσεις και θα πρέπει να ξοφλήσουν τα χρέη τους σε 50 δόσεις.

Αλεξιάδης: «Δεν θα ισχύσει ξανά η ρύθμιση των 100 δόσεων»

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα ισχύσει στο μέλλον, καθώς όπως είπε θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα δεδομένα των οικονομικών συνθηκών της χώρας.

«Ήταν ένα έκτακτο μέτρο, είχε συγκεκριμένη στόχευση και απέδωσε», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top