Αντίο… επικουρικές: Την απορρόφηση τους από τις κύριες συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση

Κατρούγκαλος: Βασική σύνταξη στα 432 ευρώ

Την απορρόφηση των επικουρικών συντάξεων από τις κύριες, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η διαρροή της πληροφορίας προέκυψε από τη συνάντηση που είχε οΓιώργος Κατρούγκαλος με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με το υπουργείο να διαψεύδει αλλά όχι επίσημα.
Την ίδια ώρα, η δέσμευση ότι δε θα κοπούν συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ πυροδότησε φήμες για περικοπές σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε, εξάλλου, στη συνάντηση με μέλη του ΠΑΜΕ πως βλέπει ένα σύστημα που μέσω της φορολογίας θα εξασφαλίζει μια βασική σύνταξη 432 ευρώ τον μήνα στην οποία θα προστίθεται η ανταποδοτική με βάση τις εισφορές του ασφαλισμένο��, ένα σύστημα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προεκλογικά αντιταχθεί
Σύμφωνα με διαρροές μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και μικρότερες για εκείνες μεταξύ 1.000 έως 2.000 ευρώ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top