Παράταση για να μη χαθεί το προηγούμενο ΕΣΠΑ θέλει το ΥΠΟΙΚ

Στα 10 εκ. ευρώ η ημερήσια ροή του ΕΣΠΑ

Παράταση για να μη χαθεί το προηγούμενο ΕΣΠΑ θέλει το ΥΠΟΙΚ

Παράταση για την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (2007-2013) διεκδικεί το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να απο��ευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας πόρων.

Παράλληλα, εφαρμόζονται σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί σε αυτό και προετοιμάζονται οι δράσεις του νέου προγράμματος (2014-2020), οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα να προκηρύσσονται.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συντονισμό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ημερήσια ροή πληρωμών για έργα του ΕΣΠΑ έχει φτάσει πλέον τα 10 εκ. ευρώ και βαίνει αυξανόμενη και σε συνδυασμό με την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση των πληρωμών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το υπουργείο ασκεί, εξάλλου, κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση τόσο για την προετοιμασία της περιόδου 2014-2020 όσο και για την απορρόφηση κονδυλίων της περιόδου 2007-2013.

«Το ΕΣΠΑ 2014-2020 τυπικά και μόνο ήταν έτοιμο και προς υλοποίηση στις αρχές του 2015. Στην πραγματικότητα, εξέλειπαν όλοι οι ουσιαστικοί παράγοντες πραγματικής ετοιμότητας και ενεργοποίησης», τονίζεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η νέα πολιτική διοίκηση ανέλαβε την επίσπευση των διαδικασιών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top