ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για επέκταση του ELA

Aμετάβλητη στα 89 δισ. ευρώ η στήριξη της

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Η ΕΚΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα για επέκταση του ELA

​Καμία συγκίνηση δεν φαίνεται να προκαλούν οι ...τεράστιες ουρές των Ελλήνων στα ΑΤΜs, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιμένει στην αρχική της απόφαση για "πάγωμα" της στρόφιγγας προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, η ΕΚΤ απέρριψε την Κυριακή αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του ορίου πρόσβασης στην χρηματοδότηση του ELA κατά 6 δις, ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις εκροές καταθέσεων που ακολούθησαν της προκήρυξης δημοψηφίσματος, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την Κυριακή από την ΕΚΤ να αυξήσει κατά 6 δισ, ευρώ το όριο χρηματοδότησης του ELA.

«Το αίτημα της ελληνικής πλευράς αφορούσε επέκταση του ELA κατά 6 δις. ευρώ και έφερε την υπογραφή του διοικητή της ΤτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά μια από τις πηγές στο Reuters.

«Μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την κατάρρευση των συζητήσεων, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες έως την ημέρα του δημοψηφίσματος

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει την πιστωτική γραμμή προς τις τράπεζες της χώρας μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, δηλαδή στις 5 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ΕLA).

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες», δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top