Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 19/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Οι χαμηλές προσδοκίες για το χθεσινό Eurogroup αλλά και η διερεύνηση των μελλοντικών κινήσεων της Fed, στον απόηχο των δηλώσεων ανώτατων αξιωματούχων, οδήγησε σε ήπια ανοδική αντίδραση για την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση των Ευρωαγορών, οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις κατά το χθεσινό Eurogroup, διατηρώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, οπότε οι δηλώσεις των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης προσερχόμενοι στη συνάντηση δεν επηρέασαν την επενδυτική διάθεση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η άνοδος προήλθε, όχι τόσο από το βελτιωμένο κλίμα, παρά από την ανάγκη της αγοράς να αντιδράσει στις απώλειες των τελευταίων ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 1.11% και 0.27%, ενώ ο Βρετανικός FTSE δέχτηκε περαιτέρω ώθηση από την άνοδο στα ενεργειακά εμπορεύματα και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ενισχυμένος κατά 0.41%.

Η χθεσινή συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών χαρακτηρίστηκε από την πλειονότητα των αναλυτών ως συνεδρίαση «για γερά νεύρα», καθώς η μεταβλητότητα υπήρξε πρωτοφανής με το Γενικό δείκτη να κινείται από το +2.76% στο -4.27% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στο +0.37%. Παράλληλα, οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων παρέμειναν σαφώς πιο ψύχραιμοι, με τη διακύμανση στις τιμές των κρατικών ομολόγων να παραμένει περιορισμένη.

Πολύ διαφορετική εικόνα στις ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τη νέα μειωμένη μέτρηση για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία υποχώρησαν κατά 12.000 σε εβδομαδιαία βάση. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τη ρητορική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που παραμένει υπομονετική όσον αφορά την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων, οδήγησε τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 σε άνοδο κατά 1.0%, 1.34% και 0.99%, αντίστοιχ��. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τεχνολογικός NASDAQ κατέγραψε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τις 5.133 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν αυτή τη στιγμή τα Ασιατικά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τις απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.87% και 0.93%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.09% και 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1349) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7150), ενώ καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.02% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (139.72).

Σε ένα αρκετά ήπιο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για την Ευρωζώνη, καθώς και το επίπεδο των καθαρών δανειακών αναγκών της Βρετανίας, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:00 και 08:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο ��ο τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top