Η εφορία θα βάζει τώρα χέρι και στα χρήματα που έχετε κάτω από το στρώμα

Τι προβλέπει το νέο σύστημα με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

​Ολοταχώς ετοιμάζεται η κυβέρνηση για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου με την εγκύκλιο να είναι πλέον στη φάση της συλλογής υπογραφών των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με το νέο αυτό σύστημα οι πολίτες θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία τα πάντα, από ακίνητα και καταθέσεις, μέχρι δάνεια, ακόμα και τα χρήματα που έχουν στο σπίτι τους ή σε θυρίδες.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν κάτι δεν δηλωθεί, τότε ο φορολογούμενος κινδυνεύει να τα χάσει όλα, αφού η εφορία θα προχωρά σε κατασχέσεις των αδήλωτων στοιχείων.

Έτσι, θα πληρώσουν μεγαλύτερο συμπληρωματικό φόρο όχι μόνο όσοι δήλωναν ελάχιστα, ενώ εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχαν πολλά, αλλά και όσοι ήταν ειλικρινείς κατά τη δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων, αφού θα πρέπει να αποδείξουν αν τα εισοδήματά τους προέρχονται από τα φορολογημένα εισοδήματά τους και μόνο.

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αναβρασμός, καθώς φοβούνται μήπως μαζί με τα αδήλωτα εισοδήματα, φορολογηθούν και τελικά νομιμοποιηθούν και χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top