Ψηφίστηκε επί της αρχής το μινι φορολογικό

Αυτοκριτική από Βαλαβάνη: Απαράδεκτο το ότι κατατέθηκε με ανοικτές δηλώσεις

Ψηφίστηκε επί της αρχής το μινι φορολογικό

Με ευρύτατη πλειοψηφία (από όλα τα κόμματα εκτός Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης, ωστόσο, να εισάγει το νομοσχέδιο προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για μεγάλη καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου, έκανε αυτοκριτική και παραδέχθηκε πως «είναι απαράδεκτο ότι φτάσαμε καθυστερημένα και με ανοιχτές φορολογικές δηλώσεις».

Τόνισε, όμως, πως το νομοσχέδιο αυτό, περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις, για την άρση (έστω και την ύστατη ώρα) «ακραίων αδικιών του φορολογικού συστήματος».

Σε κάθε περίπτωση, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ικανοποιημένη για το γεγονός ότι έρχονται βελτιωτικές ρυθμίσεις οι οποίες ήταν στον κυβερνητικό προγραμματισμό την επόμενη χρονιά, επικαλούμενη ως τέτοια παραδείγματα τις βελτιωτικές διατάξεις για:

- την απαλλαγή των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής φόρου για δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων και

- την φορολογική ελάφρυνση σε περιστασιακώς και ευκαιριακώς απασχολούμενους, οι οποίοι δεν έκαναν έναρξη εργασιών και δεν τηρούν βιβλία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top