Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 12/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 12/06/2015

​Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας μονοπώλησαν για άλλη μια φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον, οδηγώντας την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε κέρδη, τα οποία όμως περιορίστηκαν προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι προσδοκίες για πιθανή επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα στο επικείμενο Eurogoup στις 18 Ιουνίου έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα των Ευρωαγορών κατά την έναρξη της συνεδρίασης, τα οποία όμως περιορίστηκαν αισθητά όταν ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ η αποχώρησή του από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, λόγω διάστασης απόψεων. Σαν αποτέλεσμα, οι FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.24%, 0.6% και 0.74%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών το κλίμα αισιοδοξίας ήταν διάχυτο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των συναλλαγών, παρά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας κατά μια βαθμίδα από τον οίκο Standard & Poor’s, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 8.16%. Θετικός πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τον εν λόγω δείκτη να ενισχύεται κατά 18.21%. Ο συναλλακτικός όγκος όμως που δεν ξεπέρασε τα 100 εκατ. Ευρώ, κατέδειξε ότι οι ξένοι θεσμικοί απείχαν από τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ την ίδια αισιοδοξία δεν συμμερίζεται η αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις στην εν λόγω αγορά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες.

Στις ΗΠΑ, οι βελτιωμένες μετρήσεις για το δείκτη λιανεμπορίου που ενισχύθηκε κατά 1.2% σε μηνιαία βάση, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα των επιδομάτων ανεργίας που παρέμειναν στο επίπεδο των 279.000, κατέδειξαν ότι η ανάπτυξη έχει στέρεη βάση και βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.22%, 0.11% και 0.17%, αντίστοιχα.

Το κλίμα παραμένει θετικό στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.52% και 0.02%, ενώ τα κέρδη εντοπίζονται στον ασφαλιστικό κλάδο, λόγω των προσδοκιών για αλλαγή στο εποπτικό πλαίσιο των εν λόγω εταιριών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνει πτωτικές τάσεις, υποχωρώντας κατά 0.26%, 0.14% και 0.17% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1229), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7245) και το Ιαπωνικό Γιέν (138.70).

Στο σημερινό, σχετικά ήπιο, οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκ��ίδει το πρακτορείο Reuters σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματισθεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top