Το ΙΚΑ μεταφέρει 160 εκατ.ευρώ στην ΤτΕ

Το αποφάσισε το ΔΣ του Ιδρύματος

Το ποσό των 160 εκατ. ευρώ θα μεταφέρει στον κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) η διοίκηση του ΙΚΑ, για να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος (repos).

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης για να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα από το ΤΑΠ ΔΕΗ, από το ΤΥΔΚΥ (κοινοτικοί – δημοτικοί υπάλληλοι) και από τον ΟΠΑΔ (ασφαλισμένοι του Δημοσίου).

Την πρόταση υπερψήφισαν 9 μέλη του ΔΣ, καταψήφισαν 4 μέλη, ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα μεταφερθούν στην ΤτΕ, 30 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ, 70 εκατ. ευρώ από το ΤΥΔΚΥ και άλλα 60 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ.

Τι είναι τα Repos: συντομία του Repurchase agreement που μεταφράζεται ως συμφωνία επαναγοράς. Μπορούμε να αγοράσουμε repos σε μετοχές αλλά συνήθως αγοράζουν τίτλους του δημοσίου (ομόλογα). Η διαφορά με την απευθείας αγορά ομολόγων είναι ότι πουλάμε τους τίτλους πριν από την αναγραφόμενη λήξη τους, σύμφωνα με την ημερομηνία επαναγοράς που έχουμε ορίσει. Το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τα repos είναι συνήθως μικρό από μια μέρα (overnight repo) μέχρι ένα μήνα, αλλά δεν είναι σπάνιο να φτάσει τα 2 χρόνια. Σαν επένδυση έχουν ρίσκο, στην περίπτωση που ο πωλητής αδυνατεί να τα επαναγοράσει τα χρεόγραφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top