Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 26/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 26/05/2015

​Με τις αγορές σε ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία να παραμένουν κλειστές λόγω αργιών, το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στην Ισπανία, καθώς και στην πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυξημένα ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις των αντικαθεστωτικών κομμάτων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Ισπανίας, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για το κλίμα Ευρωσκεπτικισμού στην Ένωση, ενώ παράλληλα οι αμφιβολίες και οι διάφορες διαρροές για αδυναμία επίτευξης συμφωνίας της Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γαλλικός CAC και ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησαν κατά 0.5% και 3.11%, αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ήταν εμφανής η απουσία των ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς ο συναλλακτικός όγκος καθηλώθηκε κάτω από τα 30 εκατ. Ευρώ, ενώ υπήρξε και σημαντική κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στην πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, καθώς το ενισχυμένο δολάριο ευνοεί τους εξαγωγικούς κλάδους σε Κίνα και Ιαπωνία, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 1.27% και 0.24%, ενώ κινούνται στα ιστορικά υψηλά των τελευταίων επτά και δεκαπέντε ετών, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι των κυριότερων νομισμάτων, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.36%, 0.24% και 0.12%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0938), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7079), και το Ιαπωνικό Γιέν (133.28).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών καθώς και ο δείκτης υπηρεσιών που εκδίδει η Markit για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματισθεί για τις 12:30 και 13:45 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top