Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 25/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τα μακροοικονομικά μεγέθη σε Γερμανία και ΗΠΑ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που εκδίδει το ινστιτούτο ifo για τη Γερμανική οικονομία υποχώρησε οριακά στο επίπεδο 108.5 σε μηνιαία βάση, επίπεδο όμως που αποτελεί τη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων επτά μηνών και εγείρει εκ νέου ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.42% και 0.07%, ενώ θετική εξαίρεση στην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση αποτέλεσε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος επωφελήθηκε από τις φήμες για πιθανή συγχώνευση της Vodafone και ενισχύθηκε κατά 0.26%.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, λόγω έλλειψης θετικών καταλυτών ο Γενικός Δείκτης αναίρεσε τα αρχικά κέρδη και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 0.65%, ενώ ενδεικτικό της αβεβαιότητας που επικρατεί είναι ότι για άλλη μια συνεδρίαση ο συναλλακτικός όγκος δεν ξεπέρασε τα 70 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, η νέα αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τρίτο συνεχόμενο μήνα δείχνει ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται, γεγονός που ερμηνεύεται από τους επενδυτές ως πιθανή πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία της Janet Yellen που τόνισε ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε αύξηση των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, οδηγώντας σε ισχυρή άνοδο το δολάριο και κατ’ επέκταση σε πτώση για τις χρηματιστηριακές αγορές. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.29%, 0.03% και 0.22%, αντίστοιχα.

��την πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών ο Ιαπωνικός Nikkei καταγράφει νέα ρεκόρ δεκαπενταετίας, ενισχυμένος κατά 0.56% και ευνοούμενος από το αποδυναμωμένο Γιέν, ενώ οι αγορές στο Χόνγκ Κόνγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει να διολισθαίνει σήμερα το πρωί, καταγράφοντ��ς απώλειες κατά 0.21%, 0.15% και 0.12% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.099), τη Βρετανική Στερλίνα (0.71) και το Ιαπωνικό Γιέν (133.68).

Σήμερα, λόγω αργιών η πλειονότητα των αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές, παρόλα αυτά όμως στις 16:00 και 16:45 GMT, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι προγραμματισμένες ομιλίες ανώτατων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top