Με τα αποθεματικά των Ταμείων θα πληρωθούν οι συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας ζητά ενημέρωση για το ύψος των καταθέσεών τους

Με τα αποθεματικά των Ταμείων θα πληρωθούν οι συντάξεις

​Επίσημη ενημέρωση για το ύψος των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων σε εμπορικές τράπεζες , όπως επίσης και για τις αποδόσεις τους ζητά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ασκώντας έτσι πιέσεις προς τις διοικήσεις να μεταφέρουν τα ρευστά διαθέσιμά τους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα διαθέσιμα των ταμείων θα μεταφερθούν εκεί με επιτόκιο άνω του 2% και θα μετατραπούν σε κρατικά ρέπος, ώστε… αν χρειαστεί να χρησιμοποι��θούν για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Μάλιστα την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, ενέκρινε απόφαση του ΙΚΑ να δανειστεί 210 εκατ. ευρώ από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ώστε να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις του Ιουνίου.

Όπως έγινε γνωστό, το ΙΚΑ θα δανειστεί 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, έως 70 εκατ. ευρώ από τον τομέα ασφαλισμένων του Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ από τον τομέα ασφάλισης των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

Πάντως οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου για τον μήνα Μάιο, αναμένεται να πιστωθούν κανονικά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων στις 28 Μαΐου, του ΝΑΤ και του ΤΑΠ-ΟΤΕ στις 29 Μαΐου και του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ στις 2 Ιουνίου, καθώς 1η Ιουνίου είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top