60 λουκέτα κάθε ημέρα προκαλεί η αβεβαιότητα για τη συμφωνία

Αυξήθηκαν 4,5 φορές οι ακάλυπτες επιταγές από τον Ιανουάριο!

613 νέοι άνεργοι κάθε μέρα και 59 νέα λουκέτα είναι τα θύματα του τέλματος που βρίσκεται η ελληνική οικονομία εν αναμονή της συμφωνίας!

«Καθημερινά χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. Από το σπιράλ του θανάτου που δεν ξεφεύγουν πλέον ούτε όσοι διατηρούσαν μέχρι τώρα μια σχετικά καλή οικονομική δραστηριότητα» δηλώνει ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, στο Star.

H αγορά χρειάζεται άμεσα «μετάγγιση αίματος'' τουλάχιστον 25 δις ευρώ για την επανεκκίνησή της. Οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος ε��πίζει ότι θα υπάρξει μια μινιμουμ συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Άλλωστε όλα δείχνουν ότι σε βασικά σημεία, όπως το ΦΠΑ και γενικότερα στο φορολογικό, οι απόψεις έχουν συγκλίνει» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Βόμβα στα θεμέλια της ετοιμόρροπης ελληνικής οικονομίας είναι οι ακάλυπτες επιταγές. Από 14,9 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο, τα φέσια εκτοξεύτηκαν στα 63,2 εκ. ευρώ τον Απρίλιο! Όπως φαίνεται, όσο η συμφωνία καθυστερεί, τόσο το χείλος του γκρεμού πλησιάζει.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες περιγράφουν την κατάσταση με μελανά χρώματα. Ο τζίρος έχει πέσει αρκετά και καθημερινά υπάρχει ένα κυνήγι μεταξύ των προμηθευτών και των ανθρώπων που διατηρούν καταστήματα, ώστε να εισπραχτούν τα χρήματα.

«Λόγω των καταστάσεων, οι περισσότερες βιομηχανίες έχουν κλείσει και εμείς κινούμεθα με επιταγές, αλλά πλέον τ��ς έχουμε ελαττώσει, διότι αν εκδώσουμε επιταγή δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να την καλύψουμε» δηλώνει επιχειρηματίας στο Star.

Ο νόμος προβλέπει όταν εμφανίζεται η επιταγή προς πληρωμή στην τράπεζα και δεν υπάρχει αντίκρισμα στο αναγραφόμενο ποσό, τότε να σφραγίζεται. Αυτό σημαίνει ότι επακολουθεί, εφόσον υποβληθεί μήνυση, το ποινικό δικαστήριο, στο οποίο η ποινή είναι μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι οι επιχειρήσεις ζουν με «αναπνευστήρα» και περιμένουν μια συμφωνία για να πάρουν μια βαθιά ανάσα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top