Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 28/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 28/04/2015

​Με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματευτικές κι��ήσεις της Ελλάδας, αλλά και στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση καταγράφοντας μικτά πρόσημα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι αγορές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει την ομάδα διαπραγμάτευσης, θεωρώντας ότι αυτή η κίνηση θα άρει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις μέχρι τώρα συνομιλίες. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.47%, 1.93% και 1.3%, αντίστοιχα, με το Βρετανικό FTSE μάλιστα να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό, στις 7,103.98 μονάδες, ευνοούμενος από τα διευρυμένα κέρδη στην HSBC.

Στη λεωφόρο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 4.37%, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για πρώτη φορά μέσα στο έτος, βάσει των προσδοκιών ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με τους εταίρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις ξεχωρίζει ο τραπεζικός δείκτης, με συνολική άνοδο πάνω από 39%, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς τον ενθουσιασμό για τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα διαδεχθήκαν οι ανησυχίες για την αυριανή συνεδρίαση της Fed και τις αποφάσεις που αυτή θα λάβει. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να υποχωρήσουν κατά 0.23%, 0.63% και 0.41%, αντίστοιχα, ενώ παράλληλα οι ροές κεφαλαίων προς “ασφαλή καταφύγια” οδήγησαν το χρυσό σε άνοδο κατά 2.4%.

Στην πρωινή συνεδρίαση οι μικτές τάσεις παραμένουν στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι ρευστοποιήσεις θέσεων για την κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών έχει οδηγήσει τον Hang Seng σε απώλειες κατά 0.16%, ενώ στον αντίποδα ο Ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 0.41%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται πτωτικά σήμερα το πρωί, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.06%, 0.08% και 0.03%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0885), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7142) και το Γιέν Ιαπωνίας (129.61).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Αγγλίας, καθώς και του δείκτη της Redbook για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:30 και 12:55 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top