Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 24/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στις μακροοικονομικές επιδόσεις, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν μικτές τάσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με κύριο χαρακτηριστικό τα ιστορικά υψηλά στα οποία κινήθηκαν οι αγορές στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η απογοητευτική μέτρηση του μεταποιητικού δείκτη που εκδίδει η Markit για τη Γερμανία, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα και οδήγησε τους DAX και CAC σε απώλειες κατά 1.21% και 0.62%. Στον αντίποδα, τα κέρδη στα μέταλλά και στις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου έδωσαν ώθηση στο Βρετανικό FTSE, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο κατά 0.4%.

Στη λεωφόρο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα υψηλά ημέρας, ενισχυμένος κατά 2.39%, σε μια συνεδρίαση με κύρια χαρακτηριστικά τη νε��ρικότητα και τη συνεχόμενη εναλλαγή προσήμων. Οι προσδοκίες για πιθανή εξεύρεση πολιτική λύσης στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές οδήγησε και σε σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, τα οποία όμως παραμένουν σε κρίσιμα επίπεδα.

Στις ΗΠΑ, τα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως οι General Motors, Procter & Gamble και Caterpillar έδωσαν ώθηση στους βασικούς δείκτες, με τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ενισχύονται κατά 0.11%, 0.41% και 0.24%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τεχνολογικός NASDAQ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, ενώ ο S&P 500 πλησίασε ενδοσυνεδριακά το ιστορικό υψηλό του. Στο βελτιωμένο κλίμα συνέβαλλε και η οριακή εβδομαδιαία αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε πρόωρη αύξηση των επιτοκίων.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ να επωφελείται από την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου και να καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0.04%, ενώ αντίθετα ο Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0.83%, καθώς παρατηρούνται ρευστοποιήσεις λόγω κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα το πρωί, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.46%, 0.11% και 0.12%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0874), τη Βρετανική Στερλίνα (1.5112) και το Ιαπωνικό Γιέν (129.59).

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσει ή έκτακτή σύσκεψη του Eurogoup, καθώς και ��ι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top