Ετοιμάζουν φόρο για 5αστερα ξενοδοχεία, χλιδάτα κλαμπ και κοσμηματοπωλεία: Μάθε λεπτομέρειες

Ακατά��ληλα για φτωχαδάκια θα είναι τα δημοφιλή μας νησάκια!

Ετοιμάζουν φόρο για 5αστερα ξενοδοχεία, χλιδάτα κλαμπ και κοσμηματοπωλεία: Μάθε λεπτομέρειες

​Φόρο… «πέντε αστέρων» σε νησιά εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τις διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των εταίρων.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», μέσα στο φορολογικό «χάρτη» που σχεδιάζει η κυβέρνηση, συζητήθηκε, μετά την … «κατανόηση» της πρότασης να μην πειραχθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, η επιβολή ενός νέου έξτρα φόρου σε πολυτελή (5στερα) ξενοδοχεία, κλαμπ και κοσμηματοπωλεία, αρχικά… σε δημοφιλείς κοσμοπολίτικους προορισμούς στο νησιωτικό πλέγμα του Αιγαίου.

sos.jpgsos2.jpg

Αν αυτό το μέτρο πάρει τελικά το «πράσινο φως» από τους εταίρους, όπως καταλαβαίνετε... η διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ σε χλιδάτα κλαμπ θα είναι αυστηρώς κατάλληλα μόνο για κροίσους, αφού οι τιμές σε αυτά είναι ήδη πολύ υψηλές! Όσο για τα… κοσμηματοπωλεία, αν μπει "extra" φόρος, τότε φτωχοί και μικρομεσαίοι Έλληνες, που αποτελούν και σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας μας, θα βλέπει τις βιτρίνες τους, σαν… αξιοθέατο του νησιού!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις για τον 5αστερο φόρο πάντως είναι σε εξέλιξη, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι μπορεί να αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ μέσω της "κάρτας συναλλαγών" των καταναλωτών με τα καταστήματα, αλλά και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πχ γιατρούς και υδραυλικούς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top