Ρέγκλινγκ: Τα εισοδήματα των Ελλήνων θα μειώνονταν ακόμη και αν δεν υπήρχαν μνημόνια

Δηλώσεις στο Bloomberg

Ρέγκλινγκ: Τα εισοδήματα των Ελλήνων θα μειώνονταν ακόμη και αν δεν υπήρχαν μνημόνια

Ακόμη και αν δεν υπήρχαν μνημόνια, τα εισοδήματα στην Ελλάδα θα μειώνονταν... Αυτό δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτιμώντας ότι η πτώση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη.

«Η προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη. Στα 10-20 χρόνια προ κρίσης αναπτύσσονταν μείζονες ανισορροπίες στην Ελλάδα, όπως μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών, άνοδος του κόστους παραγωγής κατά 40% περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη ευρωζώνη, μεγάλες απώλειες στην ανταγωνιστικότητα κ.τ.λ. Τέλος, το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε το 15% του ΑΕΠ, ώστε να προκύψει μια τεράστ��α ανάγκη προσαρμογής. Δυστυχώς αυτή η πτώση στα εισοδήματα ήταν αναπόφευκτη», εξήγησε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Σχολιάζοντας την στάση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε, «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά στην Ευρώπη, όχι μόνο στη Γερμανία. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης έχει μια ειδική ευθύνη, αλλά και οι 18 χώρες προσπαθούν να βρουν μία λύση μαζί με την Ελλάδα. Θα υπάρξει μία ακόμα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Είναι δύσκολο, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να φτάσουμε σε μία λύση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top