Το budget της νονάς:Δείτε πόσο θα σας κοστίζει σε ευρώ, το πακέτο για λαμπάδα, δώρο και αυγό!

Το star.gr σας πάει για shopping!

Το budget της νονάς:Δείτε πόσο θα σας κοστίζει σε ευρώ, το πακέτο για λαμπάδα, δώρο και αυγό!

​Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το… άγιο φως από τις συνομιλίες με τους θεσμούς, νονές και νονοί άρχισαν να "διαπραγματεύονται" με τα βαφτιστήρια τους, τα Πασχαλινά δώρα!!!

Στα… οικογενειακά τηλέφωνα οι μικρές κυρίες και οι μπόμπιρες, επηρεασμένοι από τις διαφημίσεις, παρουσιάζουν τις δικές τους λίστες, όχι με μέτρα, αλλά με λαμπάδες, αυγά και παιχνίδια στους πνευματικούς πατέρες!

Το star.gr, θέλοντας να διευκολύνει τους πολυάσχολους αναγνώστες του και να ξεαγχώσει εκείνους που δεν έχουν πολλά ευρώ για τα βαφτιστικά τους, έκανε μια έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές που παίζουν στα καταστήματα για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό πακέτο!

Να θυμάστε καταρχάς, ότι ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο για ψώνια, μπορείτε εύκολα να βρείτε ότι ψάχνετε στα ηλεκτρονικά καταστήματα!

Λαμπάδες: Οι τιμές για τις επώνυμες λαμπάδες με τους γνωστούς ήρωες των παραμυθιών και των κινούμενων σχεδίων ξεκινούν από τα 10 ευρώ, με τις πιο "grande", που εκτός από φως προσφέρουν και διάσημα παιχνίδια, να αγγίζουν ως και τα 40 ευρώ! Βεβαίως, αν κάποιοι δυσκολεύονται να δώσουν ακόμη και 10 ευρώ για το βαφτιστικό, υπάρχουν και χειροποίητες λαμπάδες πολύ φθηνότερες, που αντί για κουκλάκια, είναι στολισμένες με γούρια, χάρτινες κατασκευές και κορδελάκια! Μια ενδιάμεση λύση είναι και οι λαμπάδες με τα ξύλινα στολίδια, καθώς εκτός από οικονομικές (από 6 έως 20 ευρώ) είναι και εντυπωσιακές! Πολλές και φθηνές επιλογές υπάρχουν και για τους εφήβους, αν σκεφτεί κανείς ότι με 10 και 12 ευρώ αγοράζεις κερί και μπρελόκ!

Σοκολατένια Αυγά: Και στα αυγά, όπως και στις λαμπάδες, όλα εξαρτώνται από το πορτοφόλι της νονάς, καθώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια. Το κόστος διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα της σοκολάτας, το σημείο από πού το αγοράζουμε και το αν θα περιέχει ή όχι δωράκι το... αυγουλάκι! Φανταστείτε πως υπάρχει σοκολατένιο αυγό που κοστίζει ακόμη και … 150 ευρώ! Συνήθως στα επώνυμα ζαχαροπλαστεία, οι τιμές είναι πιο τσουχτερές, ενώ στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών αγοράζεις σοκολατένιο αυγό ακόμη και με 3 ευρώ! Αλλά και στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ακόμη και διάσημων εταιριών αυγά που δεν κοστίζουν και πολύ ακριβά! Με μια γρήγορη ματιά είδαμε «επώνυμα» αυγά από 6,5-12 ευρώ!

Πασχαλινά παπούτσια: Το έθιμο θέλει τον νονό εκτός από λαμπάδα και αυγό να αγοράζει στο βαφτιστήρι και trendy …παπουτσικό! Βασικό κριτήριο εκτός από τα χρήματα που θέλει κανείς να διαθέσει είναι και η ηλικία του παιδιού, το οποίο θα παραλάβει το δώρο, διότι εδώ δεν ισχύει το όσο πιο μικρό, τόσο πιο φθηνό! Για παράδειγμα, για ένα ζευγάρι καλά πεδιλάκια για παιδάκια 4-12 ετών πρέπει να δώσετε γύρω στα 50 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ψάξετε εξονυχιστικά δεν μπορείτε να βρείτε υποδήματα ακόμη πιο φθηνά! Για έφηβες και εφήβους, αν δεν στραφείτε σε επώνυμα αθλητικά που κοστίζουν συνήθως πάνω από 40 ευρώ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων με ρούχα και παπούτσια, όπου εκεί θα βρείτε τιμές ακόμη πιο χαμηλές!

Πασχαλινά ρούχα: Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, μπορείτε με πέντε μόνο ευρώ να βρείτε μακό μπλουζάκι, φορεματάκι ή ζακετάκι για το βαφτιστικό! Οι επιλογές σε αυτή την περίπτωση και οι προσφορές είναι αμέτρητες! Να υπολογίζετε πως για ένα ολοκληρωμένο σύνολο (παντελόνι ή φούστα, πουκάμισο ή μπλούζα, ζακέτα ή σακάκι) ο λογαριασμός αγγίζει περίπου τα 60 ευρώ! Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν για τους επώνυμους οίκους, όπου εκεί συνήθως με 60 ευρώ αγοράζεις ένα μόνο κομμάτι και σχετικά απλό!

Αν ανήκετε στην κατηγορία του… "large" νονού που θέλει να δωρίσει στο αγαπημένο του βαφτιστήρι, όλα όσα επιτάσσει η παράδοση, τότε ετοιμαστείτε να στάξετε περίπου 80-100 ευρώ ! Φυσικά, το ποσό πολλαπλασιάζεται αν έχετε... "λαδώσει" περισσότερα από ένα παιδιά!

Άντε και καλό Πάσχα!!!

Της Άννας Σταματιάδου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top