Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας: «Τρέξτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας, αλλιώς κατάσχεση»

Ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικά ραβασάκια θα στείλει η ΓΓΔΕ

​Την Πέμπτη ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών τη ρύθμιση εξπρές για τους οφειλέτες του Δημοσίου, προτάσσοντας το «κούρεμα» των προσαυξήσεων ως 100% αν τις τακτοποιήσουν εφάπαξ, ώστε να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Για να παρακινήσει τους διστακτικούς πάντως, η ΓΓΔΕ θα στείλει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο emails σε όσους έχουν αρρύθμιστα χρέη, υπενθυμίζοντάς τους ότι αν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

Οι οφειλέτες αυτοί έχουν περιθώριο μέχρι τις 27 Μαρτίου για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι αν κάποιος πληρώσει το 100% της βασικής οφειλής, τότε θα κουρευτεί το 100% των προσαυξήσεων, ακόμα κι αν αυτές είναι υπερδιπλάσιες της αρχικής οφειλής.

Πάντως, στο υπουργείο κρατούν μικρό καλάθι, καθώς οι οφειλές αυτές έχουν χαρακτηριστεί "ανεπίδεκτες είσπραξης".

Σήμερα επίσης θα κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις και εκτιμάται ότι θα «ξαλαφρώσου��» πολλοί οφειλέτες με χρέη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που σήμερα δεν μπορούσαν να τα ρυθμίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top