Ο κατώτατος μισθός δεν αυξάνεται ακόμα, αλλά αυξάνεται ο μισθός των υπαλλήλων της ΔΕΗ

Υπογράφεται νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις από 8% - 10%

​Μπορεί η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα να μετατέθηκε στο απώτερο μέλλον, όμως οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα δουν αυξήσεις στους μισθούς, της τάξης του 8% - 10%, μιας και υπέγραψαν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η νέα συλλογική σύμβαση περιλαμβάνει χορήγηση τροφείου 6 ευρώ ημερησίως για κάθε μέρα πραγματικής εργασίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, την βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Επίσης διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει καμία απολύτως μείωση μισθού και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους.

Στη σύμβαση προβλέπεται ακόμα ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει επίδομα ευδόκιμης παραμονής, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος εργαζόμενος έχει εξαντλήσει τη μισθολογική του εξέλιξη, θα λαμβάνει υποχρεωτικά μισό κλιμάκιο.

Τέλος, καθιερώνεται ειδική άδεια τεσσάρων ημερών ετησίων για τους εργαζομένους που δουλεύουν στην εξυπηρέτηση πελατών της επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top