Με κατασχέσεις περιουσιών σκέφτεται να «απαντήσει» στην φοροδιαφυγή η κυβέρνηση

Alarm στο ΥΠΟΙΚ από την υστέρηση εσόδων κατά 500 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο

Με κατασχέσεις περιουσιών  σκέφτεται να «απαντήσει»  στην φοροδιαφυγή η κυβέρνηση

Με δρακόντεια μέτρα φιλοδοξεί να «απαντήσει» στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση, θεσμοθετώντας ακόμη και το μέτρο της δέσμευσης ή κατάσχεσης όσων περιουσιακών στοιχείων δεν δηλώνονται.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το «Βήμα», ότι αν κάποιος «ξεχάσει» να δηλώσει στο περιουσιολόγιο κάποιο στοιχείο, τότε αυτόματα αυτό θα περιέρχεται στην κατοχή του κράτους.

Alarm αποτέλεσε για την κυβέρνηση η υστέρηση εσόδων, η οποία ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο, λόγω και της προεκλογικής περιόδου η οποία εξαναγκάζει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να βρει λύσεις προκειμένου να υπερκαλυφθούν οι απώλειες στις εισπράξεις.

Ένα από τα σχέδια επίσης που εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για άμεση αύξηση των εσόδων, είναι να υπάρξει μια «τελευταία ευκαιρία» σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους, προκειμένου να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν, πληρώνοντας το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο.

Αντίστοιχη ρύθμιση εξετάζεται και για την προσέλκυση καταθέσεων από το εξωτερικό ή τη δήλωσή τους στην εφορία.

Αγκάθια αποτελούν για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η απροθυμία αρκετών οφειλετών για ένταξη στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και η πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top