Τελεσίγραφο Κομισιόν: Αποφάσεις έως τις 16 Φεβρουαρίου – Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας

Καρότο και μαστίγιο από Μοσκοβισί που μίλησε και για «αλλαγές πολιτικής»

Τελεσίγραφο Κομισιόν: Αποφάσεις έως τις 16 Φεβρουαρίου – Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας
«Τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ωστόσο η Αθήνα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης» σημείωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της παρουσίασης των τελευταίων οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Επίτροπος Οικονομικών τόνισε ότι «όταν μια κυβέρνηση εκλέγεται πρέπει να ακουστεί και να υπάρχει αλλαγή πολιτικής» αλλά ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά την Ελλάδα «οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης έγιναν στο όνομα του κράτους και της χώρας και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Έχουμε κανόνες, όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα, το πρόγραμμα κλείνει όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

«Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο, υπάρχει ξεκάθαρη βούληση από τους εταίρους για να δουν ποιο είναι το πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας ότι «ακόμη δεν μιλάμε γι’ αυτό με τις ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα θα συζητηθεί στην άτυπη σύνοδο κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου και τις αποφάσεις θα τις λάβει το Εurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά τη μετεξέλιξη της τρόικας, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι η παρουσία της Κομισιόν, της ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ είναι απαραίτητη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούν τρόποι να εργαστούμε μαζί.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top