Προς σκληρή στάση το Eurogroup: Δεσμευτείτε για την εφαρμογή του προγράμματος!

Έτοιμο απόρρητο γερμανικό έγγραφο που δείχνει ότι η Ελλάδα θα βρει… «τοίχο»

Προς σκληρή στάση το Eurogroup: Δεσμευτείτε για την εφαρμογή του προγράμματος!
Σε βαρύ κλίμα προσέρχεται στο Βερολίνο σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να συναντήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με το πλαίσιο που διαμορφώνεται γύρω από την Ελλάδα να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό.

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, σειρά είχε ένα γερμανικό έγγραφο, που αποκάλυψε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι η Γερμανία ήδη... χτίζει τοίχο για την Ελλάδα ενόψει ενός πιθανού έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το διεθνές μέσο, η Γερμανία αποτυπώνει στο έγγραφο τη σκληρή και ξεκάθαρη στάση που θα κρατήσει το Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα.

«Το Eurogroup χρειάζεται από την Ελλάδα μία σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση που θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων - κλειδιά που απαιτούνται για να παραμείνει το πρόγραμμα στον σωστό δρόμο» αναφέρεται στο έγγραφο.

«Ο στόχος είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας (χωρίς περικοπές στα μέτρα) που καλύπτει μεγάλους τομείς όπως η διοικητική μεταρρύθμιση, η φορολογία, οι ιδιωτικοποιήσεις, η Δημοσία Διοίκηση, η Υγεία, οι συντάξεις, η Υγεία και η μάχη κατά της διαφθοράς» καταλήγει το έγγραφο.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πίεση που θα ασκηθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη, δεδομένης και της απόφασης της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται στις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, θα είναι τεράστια...
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top