Έκκληση Χαρδούβελη σε ΕΚΤ: Μην αποκλείσετε την Ελλάδα από το πρόγραμμα

«Καμία άλλη χώρα δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση όσο εμείς»

Έμμεση έκκληση να μην αποκλείσει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων εκφράζει ο Γκίκας Χαρδούβελης στην ΕΚΤ.

«Είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος. Καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση τόσο όσο η Ελλάδα» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών στην Handelsblatt, όπου αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να μετέχει στο πρόγραμμα λόγω του αποπληθωρισμού.
xardou.jpg
Μάλιστα, ο κ. Χαρδούβελης στέλνει μήνυμα με νόημα τονίζοντας πως δεν θα πρέπει η ΕΚΤ να συνδέσει το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: «Ως αρχή άσκησης νομισματικής πολιτικής, θα πείτε ότι θα τιμωρήσετε αυτή τη χώρα, αποκλείοντάς την; Μα, το λογικό είναι να νοιαστείς ιδιαίτερα. Αν στις αρχές Μαρτίου προκύψουν ανησυχίες, θα μπορούσε ίσως κανείς να ξανασκεφτεί κάτι τέτοιο. Αλλά το να τιμωρηθεί τώρα η χώρα, εκ των προτέρων, για μένα δεν είναι σωστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top