Γ. Ντάισελμπλουμ: «Περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

«Όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες»

Γ. Ντάισελμπλουμ: «Περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

​Την καλή διάθεση της Ευρώπης να στηρίξει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, εφόσον βέβαια τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εξέφρασε την Τρίτη από το Τόκιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δεσμεύθηκε ότι η ΕΕ θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και ταυτόχρονα έκανε έκκληση μετά το αποτέλεσμα της κάλπης να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.

«Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της. H Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, υπό τον όρο ότι θα τηρήσουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Είμαστε έτοιμοι, εάν καταστεί αναγκαίο, να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε αντίθεση μάλιστα με όσους προτιμούν να διασπείρουν σενάρια τρόμου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε με νόημα, ότι όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες.

«Όταν δεν υπάρχει αρκετή εισροή χρήματος, δεν μπορούμε να δαπανήσουμε, και εάν δεν υπάρχουν δανειστές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα λήξει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Απευθυνόμενος τέλος στους Έλληνες ψηφοφό��ους, ζήτησε να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα, τονίζοντας ότι είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες τους, τώρα που ξεκινά η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top