ΝΕΕΣ περικοπές στις συντάξεις από το 2015

Εφαρμόζεται ταχύτερα ο νόμος 3863/10 που φέρνει καινούργιες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές κατά 10%

ΝΕΕΣ περικοπές στις συντάξεις από το 2015

​Νέες περικοπές φαίνεται πως έρχονται στις συντάξεις από το 2015, καθώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εξετάζει την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10, και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Οι πιέσεις της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση, φέρνουν 30 χρόνια… νωρίτερα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, αφού στόχος των δανειστών είναι η ελληνική πλευρά να λάβει αποφάσεις οι οποίες θα περιορίσουν την επιπλέον κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, αποφάσισε να χαράξει την δική της γραμμή άμυνας απέναντι στην τρόικα.

Με την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10 και με το νέο σχέδιο ενοποίησης των ταμείων, θα προσπαθήσει να αποφύγει τον «σκόπελο» της προώθησης μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Τι θα περιλαμβάνει αυτή η γραμμή άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης;

Την αμεσότερη εφαρμογή των συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, και με καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης που θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 10%, αλλά και με την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015.

Παράλληλα, αυτό που μελετάται είναι η αύξηση των ετών απασχόλησης για τη λήψη κατώτατης σύνταξης, αλλά και ο επανασχεδιασμός της προνοιακής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΑΣ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top