ΝΕΕΣ περικοπές στις συντάξεις από το 2015

Εφαρμόζεται ταχύτερα ο νόμος 3863/10 που φέρνει καινούργιες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές κατά 10%

​Νέες περικοπές φαίνεται πως έρχονται στις συντάξεις από το 2015, καθώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εξετάζει την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10, και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Οι πιέσεις της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση, φέρνουν 30 χρόνια… νωρίτερα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, αφού στόχος των δανειστών είναι η ελληνική πλευρά να λάβει αποφάσεις οι οποίες θα περιορίσουν την επιπλέον κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, αποφάσισε να χαράξει την δική της γραμμή άμυνας απέναντι στην τρόικα.

Με την ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10 και με το νέο σχέδιο ενοποίησης των ταμείων, θα προσπαθήσει να αποφύγει τον «σκόπελο» της προώθησης μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Τι θα περιλαμβάνει αυτή η γραμμή άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης;

Την αμεσότερη εφαρμογή των συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, και με καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης που θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 10%, αλλά και με την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015.

Παράλληλα, αυτό που μελετάται είναι η αύξηση των ετών απασχόλησης για τη λήψη κατώτατης σύνταξης, αλλά και ο επανασχεδιασμός της προνοιακής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top