Ποιοι πέντε φόροι εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων;

Στο περίμενε οι ενδιαφερόμενοι για να ανοίξει η εφαρμογή

Ποιοι πέντε φόροι εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων;

​Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, οι φορολογούμενοι είναι εν αναμονή για να δουν πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή και ποιοι τελικά φόροι θα εξαιρεθούν.

Πέντε θα είναι λοιπόν οι φόροι που θα εξαιρεθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θα πρέπει οι φορολογούμενοι να τους εξοφλήσουν στην ώρα τους.

Συγκεκριμένα οι φόροι αυτοί είναι:

• Η τρίτη δόση του τέλους επιτηδεύματος που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.
• Οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2015.
• Η τρίτη δόση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς επίσης και όσους είναι μισθωτοί οι συνταξιούχοι και έχουν και δεύτερη πηγή εισοδήματος.
• Η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
• Η τρίτη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιο τεκμηρίου διαβίωσης πισίνας και 5% στο τεκμήριο ΙΧ ηλικίας έως δέκα ετών 1.929 έως 2.500 κυβικών και 10% για τ�� οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού.

Όσο για το πότε θα ανοίξει η εφαρμογή; Κατά πάσα πιθανότητα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τη Δευτέρα, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και νωρίτερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία και εκδοθεί και η νέα εγκύκλιος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top