Υπογραφή συμβάσεων μέσα στο 2015 για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Στο 45-55 η αναλογία εσόδων μεταξύ Δημοσίου και αναδόχων

Υπογραφή συμβάσεων μέσα στο 2015 για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Μέσα στο 2015 θα υπάρξουν ανάδοχοι και θα υπογραφούν συμβάσεις εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, στις οποίες εκκρεμεί η δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπως και σε τρεις ακόμα περιοχές (΄Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Βορειοδυτική Πελοπόννησος), ανέφερε η επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη, στην ομιλία της στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως τόνισε, η ίδια η αναλογία καταμερισμού των εσόδων μεταξύ Δημοσίου και αναδόχων, από την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, διαμορφώνεται στο 45-55, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις που έχουν συντάξει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η αναλογία αυτή των εσόδων Δημοσίου-αναδόχων, όπως διευκρίνισε, βρίσκεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Η κ. Σταματάκη ανέφερε επίσης ότι το «κρίσιμο στοίχημα» είναι να υπάρξει η υποδομή για την παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των συμβάσεων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top