Πάνω από 450.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Εννιά στις δέκα έχουν γίνει αποδεκτές

Πάνω από 450.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

​Τις 454.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εννιά στις δέκα έχουν γίνει αποδεκτές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αιτήσεις είναι περισσότερες από πέρσι, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση στην τιμή λιανικής μετά και από τη μείωση 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωση, αλλά και στη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Έτσι, η τιμή λιανικής πώλησης του πετρελαίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής κυμαίνεται γύρω στο ένα ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα πληρώσει 65 – 70 λεπτά το λίτρο, αφού το επίδομα ανέρχεται στα 35 λεπτά το λίτρο.

Όσων οι αιτήσεις μάλιστα έχουν εγκριθεί, από το τέλος της επόμενης εβδ��μάδας θα μπορούν αν θέλουν να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% του επιδόματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο. Τέλος, είναι αφορολόγητο, δεν θεωρείται εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top