Έκθεση-κόλαφος για Ελληνικό: Δόθηκε 222% κάτω από την αξία του!

Σε λίγες ημέρες η δικαστική απόφαση για την έκταση-φιλέτο

Θέμα ημερών είναι το να μάθουμε αν θα υπάρξει και δεύτερο δικαστικό «μπλόκο» στην υπόθεση της πώλησης του Ελληνικού.

Ήδη υπάρχει μια δικαστική απόφαση-«μπλόκο» από το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει εν ολίγοις πως α) αποκλείστηκαν φυσικά πρόσωπα που θα έπρεπε να συμμετάσχουν και β) πως ανεπίτρεπτα στη β’ φάση του διαγωνισμού άλλαξαν οι όροι αυτού, επ’ ωφελεία -φυσικά- όσων είχαν απομείνει στον διαγωνισμό.

Ήδη η πρόταση του Επιτρόπου συμφωνεί με την πρώτη απόφαση, για δικαστικό μπλοκάρισμα δηλαδή του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν προκύψει και σοβαρά νέα στοιχεία για το θέμα.

Η έκθεση των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) λέει πως η έκταση-φιλέτο πουλήθηκε για 222% λιγότερο από την αξία της!

Δηλαδή, η εταιρεία Lamda του ομίλου Λάτση έδωσε 915 εκ. ευρώ ενώ θα έπρεπε να καταβάλλει περίπου 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους μηχανικούς.

Μετά τη συγκεκριμένη μελέτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για σκανδαλώδη εκποίηση δημόσιας περιουσίας και αναρωτήθηκε «μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αυτό το σκάνδαλο;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top