Νοικοκυριά σε απόγνωση: Έγιναν πολυτέλεια οι βασικές ανάγκες

Υπερδιπλασιάστηκε η φτώχεια το 2012 – ΓΣΕΕ: Ακόμη χειρότερη η πραγματικότητα

Ιδιαίτερα δύσκολα τα βγάζουν πέρα πλέον πολλά νοικοκυριά αφού -σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών του 2013 - η φτώχεια στη χώρα μας αυξήθηκε την τριετία 2010-2012.

Συγκεκριμένα, το 2012 η φτώχεια υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε στο 44,3% (το 2010 που ήταν στο 18%), με το μεγαλύτερο πλήγμα από το 2010 να το έχουν δεχθεί τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Νοικοκυριά σε απόγνωση

Τα νοικοκυριά βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού πολλά δεν μπορούν να καλύψουν κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες όπως ενοίκιο, διατροφή και λογαριασμούς.

Το 37,3% δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει 3 από τις 9 βασικές ανάγκες του, την ώρα που το ποσοστό αυτό το 2010 ήταν στο 24,1%.

Την ίδια ώρα, τα τελευταία δύο χρόνια οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Το 2012 ένας στους δύο φτωχούς είχε διαθέσιμο μηνιαίο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 282 ευρώ , παρουσιάζοντας έτσι μείωση κατά 30,6% σε σχέση με το 2010.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γ.γ. της ΓΣΕΕ Θανάση Δανούση, ωστόσο, τα σημερινά επίπεδα φτώχειας είναι ακόμη υψηλότερα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι δυσμενέστερες από την εικόνα που αποτυπώνονται στα παραπάνω στοιχεία.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top