Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μετά το βέτο της τρόικας

Στον ίδιο δρόμο που ακολούθησε για τη μείωση του χαρατσιού και της έκτακτης εισφοράς σχεδιάζει να βαδίσει το υπουργεί�� Οικονομικών και για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, από το νέο έτος εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει οριζόντιο κούρεμα στον φόρο κατά 30%, όπως είχε γίνει το 2013 με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και έχει αποφασιστεί να γίνει το 2015 με την εισφορά αλληλεγγύης.

Παράδειγμα:

Με την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 115 τετραγωνικών 20ετίας πρώτου ορόφου στο Χαϊδάρι από 440 ευρώ που πληρώνει φέτος, το 2015 θα πληρώσει 308 ευρώ, δηλαδή 132 ευρώ λιγότερα.

Η λύση της οριζόντιας μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εξετάζεται λόγω του βέτο που έχει θέσει η τρόικα για την άμεση μείωση των αντικειμενικών τιμών. Στο υπουργείο Οικονομικών, έχει συσταθεί επιτροπή για το θέμα των αντικειμενικών. Το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο εργάζεται η επιτροπή προβλέπει την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στο τέλος του 2016.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top