ΤΡΑΙΝΟΣΕ και COSCO έδωσαν τα χέρια-Νέα μέρα για τη μεταφορά φορτίων στην Ευρώπη

Δηλώσεις αισιοδοξίας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο

Νέο κεφάλαιο ανοίγει σήμερα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Κινεζική COSCO υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία η οποία προβλέπει την μεταφορά φορτίων με ελληνικά τρένα από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβού��ου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου της COSCO κ. Λι Γιουνπένγκ, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Όπως τονίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της, οι προοπτικές από αυτή την συμφωνία είναι ιδιαίτερα θετικές και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Με το μνημόνιο συνεργασίας και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της κίνησης φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη.

Επίσης, η συμφωνία ορίζει τα κύρια θέματα που θα βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητες κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου, τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη χρόνου και όπως επισημαίνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας θα αποτελέσει στο μέλλον το προσχέδιο, προκειμένου να καθιερωθεί ένας αποτελεσματικός διάδρομος για την προώθηση του φορτίου από τον Πειραιά στην Κεντρική Ευρώπη.

Επιπλέον βάσει της συμφωνίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται να παράσχει την απαιτούμενη χωρητικότητα, ώστε να διευκολύνει την κίνηση φορτίων που εκκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών άφιξης των πλοίων.

Από την πλευρά της η COSCO δεσμεύεται να χρησιμοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως τον κύριο πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα για τη μεταφορά του φορτίου που εισέρχεται ή εξέρχεται από τον λιμένα του Πειραιά.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συμφωνίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιακόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Διαμετακομιστικό Κέντρο και πύλη εισόδου εμπορευμάτων για την Ευρώπη. Επίσης, όπως είπε, αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως κύριας σιδηροδρομικής εταιρίας που θα συντονίζει τη διέλευση φορτίων της COSCO προς την Κεντρική Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top