Ποιος Τόμσεν; Έρχεται η τρόικα… των πλειστηριασμών!

Αλλαγές από το υπουργείο στον τρόπο που γίνονται οι κατασχέσεις

Ποιος Τόμσεν; Έρχεται η τρόικα… των πλειστηριασμών!
Αλλαγές φέρνει το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο που γίνονται οι κατασχέσεις και επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν έγκαιρα τους φόρους τους.

Ειδική εξαμελής επιτροπή ξεκίνα την αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στόχος; Η επανεξέταση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης και να γίνει πιο «φιλικός» προς τους φορολογούμενους ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η σύσταση της επιτροπής έρχεται μερικές ημέρες μετά την συμφωνία με την τρόικα η τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών να ξεκινά από τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής αντί του 1/3 που πρότεινε η τρόικα.

Κάτι με το οποίο, ωστόσο, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία ζητά η τιμή εκκίνησης να παραμείνει ίση με την αντικειμενική αξία.

«Εφόσον εκπλειστηριαστεί το ακίνητο και δεν αποπληρωθεί το χρέος στην τράπεζα, η τράπεζα θα κινηθεί και στα άλλα ακίνητα εκπλειστηριάζοντας δηλαδή και το δεύτερο και τρίτο ακίνητο» τονίζει στο STAR η Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το Ιρλανδικό μοντέλο

Την ίδια ώρα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή του λεγόμενου Ιρλανδικού Μοντέλου από την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το οποίο οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες θα μπορούν να ρυθμίσουν το στεγαστικό τους δάνειο με μπούσουλα τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Ενδεικτικά του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει για τον Νόμο Κατσέλη.

Από το 2010 έως 15/9/2014 έχουν υποβληθεί 132.910 αιτήσεις. Από αυτές οι 25.926 έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Όμως, περίπου οι μισές (13.517) βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών, το οποίο θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή τους επόμενους μήνες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top