Ασφαλιστικό και εργασιακά πέφτουν σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Με την τρόικα συναντάται σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης

Ασφαλιστικό και εργασιακά πέφτουν σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

​Κρίσιμο αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς στο τραπέζι θα πέσουν εκτός από τα δημοσιονομικά και τα μείζονα εργασιακά ζητήματα που αποτελούν αγκάθια στις συζητήσεις, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στις 17:30 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Ο ίδιος ο υπουργός φρόντισε να καθησυχάσει τους πάντες για την πορεία των συνομιλιών, δηλώνοντας μετά από τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι «όλα πάνε καλά», αλλά το μεγάλο κρας τεστ ξεκινά στις 18:30, όταν στο υπουργείο φτάσει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης για να πάρει τη σκυτάλη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βρούτσης θα επιχειρήσει να αποσύρει από την ατζέντα των συνομιλιών, το ζήτημα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, την επαναφορά το�� λοκ άουτ και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Παρ’ όλ’ αυτά, αναμένεται να αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση από τους εκπροσώπους των δανειστών μας, οι οποίοι ήδη από τις συναντήσεις στο Παρίσι, ζητούν να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να υπάρξει κούρεμα στις κατώτατες συντάξεις.

Η κυβέρνηση πάντως αναμένεται να επιχειρήσεις να μεταθέσει οποιαδήποτε συζήτηση για διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό για την άνοιξη του 2015, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να το πετύχει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top