Στέγη, ρούχα και εργασία για 1200 άστεγους - Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν;

Το νέο πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση

Στέγη, ρούχα και εργασία για 1200 άστεγους - Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν;

Να απαλύνει τον πόνο 1.200 καταγεγραμμένων - από τις κοινωνικές υπηρεσίες, ΜΚΟ και την Εκκλησία – αστέγων, επιθυμεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», που θα τους παρέχει τροφή, ρουχισμό, στέγη και εργασία.

Το πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από τους πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, περιλαμβάνει δύο πυλώνες με πρώτο εκείνον, που έχει να κάνει με την στέγαση, δηλαδή κάλυψη ενοικίου, κάλυψη επισκευής κατοικίας, δαπάνης οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης και υπόδησης, καθώς και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών ή ακόμη και δαπάνες για προσωρινή φιλοξενία ενήλικα αστέγου από οικογένεια.

Η γγ Πρόνοιας για την κάλυψη ενοικίου θα χορηγεί ποσά από 180 έως 280 ευρώ τον μήνα, για έξοδα επισκευής σπιτιού έως 3.600 ευρώ, ενώ για την οικοσκευή, ένδυση και υπόδηση θα καλύπτονται ποσά από 1.500 έως 2.000 ευρώ, όταν πρόκειται για οικογένεια, καθώς και δαπάνε�� καθημερινών αναγκών (διατροφή και κάρτες μετακίνησης) έως 200 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 250 ευρώ ανά οικογένεια.

Όσον αφορά την φιλοξενία αστέγων σε ανάδοχες οικογένειες, θα δίνεται επιδότηση έως και 300 ευρώ το μήνα στην ανάδοχη οικογένεια και 100 ευρώ το μήνα για τον ωφελούμενο, προκειμένου να καλύψει τα ατομικά του έξοδα.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην προσπάθεια εργασιακής επανένταξης των αστέγων. Ιδιαίτερο βάρος δίνει το πρόγραμμα για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα με επιδοτήσεις που φτάνουν τις 6.000 ευρώ και τη μετακίνηση των ωφελουμένων από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια. Στις δράσεις κοινωνικής επανένταξης επιχορηγείται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Προβλέπεται, ακόμα, η επιδότηση με επιταγή κατάρτισης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό κόστος 6.000 ευρώ ανά ωφελούμενο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top