ΠΟΜΙΔΑ: Παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ μπροστά στο φόρο που θα φέρει ο Τσίπρας!

Φαρμακερά βέλη κατά των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ μπροστά στο φόρο που θα φέρει ο Τσίπρας!
Δεκάδες είναι οι φορές που έχει επιτεθεί σκληρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για τον ΕΝΦΙΑ. Κι όμως, η ΠΟΜΙΔΑ έρχεται τώρα να χαρακτηρίσει τον φόρο ακινήτων… παράδεισο!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στράτος Παραδιάς, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σε ΔΕΘ, χαρακτήρισε «παράδεισο» τον ΕΝΦΙΑ μπροστά στην «κόλαση» του ΦΜΑΠ του κ. Τσίπρα!

«Από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τη σημερινή κυβέρνηση να μην εξοντώσει φορολογικά τους “νοικοκυραίους”, τη μεσαία τάξη αυτής της χώρας, με το διπλό φόρο που λέγεται ΕΝΦΙΑ, δεν θα είχαμε βέβαια την αξίωση μεγαλύτερης κατανόησης από μια μελλοντική κυβέρνηση της σημερινής αντιπολίτευσης. ‘Όμως οι εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επιβολή νέου “προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ)”, δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός “παράδεισος”, σε σχέση με την “κόλαση” ενός «προοδευτικότερου” και “δικαιότερου” ΦΜΑΠ σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. Πρόεδρος» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

«Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι για να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών και να απονείμει κοινωνική δικαιοσύνη, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Θα συμφωνούσαμε και εμείς με ιδιαίτερη χαρά στην κατάργησή του, αν η μακρότατη και πικρότατη εμπειρία μας στο θέμα, δεν μας είχε αποδείξει ότι όταν ακούμε ότι στόχος θα είναι η μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να μας ξεκαθαρίζουν ποιά θα είναι τα περιουσιακά όρια, στην πραγματικότητα αυτό είναι η πάγια πρόφαση για νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη» σημειώνει ο κ. Παραδιάς.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top