Αυτές είναι οι αποδοχές των διευθυντών στα πολιτικά γραφεία υπουργών

Απάντηση Σταϊκούρα στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Μ.Χρυσοβελώνη

​Πόσα χρήματα παίρνει άραγε ένας διευθυντής πολιτικού γραφείου υπουργού ; Αρκεί κάποιος να είναι απόφοιτος Λυκείου για να πάρει μια τέτοια θέση;

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών δια στόματος του Χρήστου Σταϊκούρα, απαντώντας στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη, οι αποδοχές κάποιου που διορίζεται διευθυντής πολιτικού γραφείου υπουργού είναι αντίστοιχες με το Μισθολογικό Κλιμάκιο 4 του Α΄ Βαθμού της ΠΕ κατηγορίας ανεξάρτητα εάν έχει πτυχίο ΑΕΙ ή μόνο απολυτήριο λυκείου. Το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτή την κατηγορία ανέρχεται σε 2.271 ευρώ. Επίσης, ένας διευθυντής πολιτικού γραφείου υπουργού λαμβάνει επίδομα ευθύνης ύψους 400 ευρώ, συν την τυχόν οικογενειακή παροχή.

Αναφορικά με το θέμα των προσόντων που απαιτούνται για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης, ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνει στη βουλευτή ότι αρμόδιο για να απαντήσει είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πάντως, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» και το άρθρο 56 «για την κατάληψη των θέσεων των πολιτικών γραφείων που προβλέπονται ή συνιστώνται κατά το άρθρο 55 παρ. 2, 4 και 5 απαιτούνται τα ακόλουθα τυπικά προσόντα:

α) Για την κατοχή θέσης διευθυντή πολιτικού γραφείου: πτυχίο σχολής ή τμήματος ΑΕΙ της χώρας ή ισότιμο ξένης ανώτατης σχολής ή απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου και ειδική πείρα σε θέματα πολιτικού γραφείου ή διοίκησης στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.

β) Για την κατοχή των λοιπών θέσεων μετακλητών υπαλλήλων: απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου, εκτιμώμενης κατά περίπτωση της γνώσης μίας ή περισσότερων ξένων γλωσσών ή απολυτήριο δημοτικού σχολείου όταν πρόκειται για πλήρωση θέσης ως και Β΄ βαθμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top