Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ζητά να πέσει στα επίπεδα του 2011-12

Να μειωθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης ��τα επίπεδα της περιόδου 2011 - 2012 ζητά ο τομέας ενέργειας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επισημαίνει ότι η εφαρμογή της εξίσωσης με το φόρο ��ίνησης απέτυχε.

Ο τομέας ενέργειας του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι με τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης υπήρξε «δημοσιονομική αποτυχία, κοινωνική αναστάτωση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος», λόγω της στροφής των πολιτών στην εκτεταμένη χρήση καυσόξυλων για τη θέρμανση.

Για το λαθρεμπόριο επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτεία για αποσπασματική λειτουργία και έλλειψη πολιτικής βούλησης, ενώ συμπληρώνει ότι εκκρεμεί 16 μήνες η έκδοση αποφάσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει συγκεκριμένα:

-Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 Ευρώ / 1000 λίτρα δηλαδή στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, κάτι που προβλέπεται στο κοινοτικό δίκαιο. Η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι για διάστημα εύλογο που θα επιτρέψει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

-Αυστηρός έλεγχος της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων.

-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής της τοποθέτησης GPS στα βυτιοφόρα και τα σκάφη ανεφοδιασμού (σλέπια).

-Αυστηρός έλεγχος της καταπολέμησης των εικονικών εξαγωγών καυσίμων.

Η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε από 21 Ευρώ/1000 λίτρα (μέχρι τις 30/04/11) στα 60 Ευρώ / 1000 λίτρα αρχικά και στη συνέχεια στα 330 Ευρώ / 1000 λίτρα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top