ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Δείτε το βίντεο

ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

​Ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά δείχνουν επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έτσι μετά τους Κινέζους και την Κόσκο, που εκμεταλλεύεται μέρος του Λιμανιού, ένας νέος κολοσσός από το Ντουμπάι εκδηλώνει το ενδιαφέρον για την απόκτηση στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.

Οι Κινέζοι που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια, έχουν επιδείξει σημαντική ανάπτυξη. Έχοντας στην εκμετάλλευση τους για 30 χρόνια τους δύο από τους τρεις προβλήτες του ΟΛΠ, κατάφεραν να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά στα 10 κορυφαία της Ευρώπης στο τομέα της μεταφοράς.

Αυτή η ραγδαία ανάπτυξη έκανε τους Άραβες να θέλουν να επενδύσουν στον Πειραιά. Ο Σεύχης Ahmed bin Sulayem, είναι ο ισχυρός άντρας Dubai Maritime της κρατικής αρχής Λιμένων του πλούσιου αυτού κρατιδίου.

Ο Νόφλαν Αλ Τζουράνι, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Λιμενικής Αρχής Ντουμπάι δήλωσε αποκλειστικά στο STAR:

«Είμαστε εδώ για να δούμε όλες τις πιθανότητες. Η Ελλάδα είναι το σπίτι της ναυτιλίας και της παγκόσμιας ναυτιλίας: στο τομέα των λιμανιών, των υπηρεσιών. Όλες οι πτυχές τις βιομηχανίας είναι ανοιχτές και μας ενδιαφέρουν».

Το λιμάνι του Πειραιά, είναι το δυνατό χαρτί για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αφού ο επενδυτής που θα το κερδίσει, είτε είναι Κινέζοι ή άλλοι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν υπό τον έλεγχό τους και τον τρίτο προβλήτα και τον έλεγχο της Κρουαζιέρας αποκομίζοντας εκατομμύρια κέρδη, αλλά και την βαριά βιομηχανία που είναι η ζώνη του Περάματος και φυσικά μια σειρά από άλλες υπηρεσίες.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας Λιμενικής Αρχής Ντουμπάι πρόσθεσε: «Σε ότι αξίζει να επενδύσουμε, κοιτάμε όλες τις πιθανότητες. Ακόμη κοιτάμε, είμαστε σε συζητήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και με ιδιωτικούς φορείς. Τίποτα όμως δεν είναι οριστικό ακόμα, αλλά σίγουρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από δυο πλευρές».

Ωστόσο ο κυβερνητικός αξιωματούχος από το Ντουμπάι, στις λίγες ημέρες που είναι στη χώρα μας εντόπισε και την αχίλλειο πτέρνα του συστήματος.

Η έλευση ωστόσο του ισχυρού άνδρα της Κόσκο, Μα Ζε Χούα, στην Αθήνα καθιστά σαφές ότι οι Κινέζοι θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν το λιμάνι του Πειραιά.

Η επίσκεψη αυτή, αποτελεί προπομπό της προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην Αθήνα του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στις 19 Ιουνίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top