Θεοχάρης:Πάνε για μαλλί και θα φύγουν κουρεμένοι

Προειδοποίηση για το μέρισμα από τον γγ Δημοσίων Εσόδων

Θεοχάρης:Πάνε για μαλλί και θα φύγουν κουρεμένοι

​Λίγο πριν καταβληθεί η πρώτη δόση του κοινωνικού μερίσματος, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης χτύπησε καμπανάκια με μια ιδιαίτερη ανακοίνωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης από τα Ιωάννινα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ο κ. Θεοχάρης απηύθυνε και μία αυστηρή προειδοποίηση...

«Κάποιοι πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι. Πηγαίνουν να πάρουν τα πεντακόσια ευρώ και θα βρεθούν να πληρώνουν δέκα και είκοσι χιλιάδες... Υπάρχει όριο στη θρασύτητα» είπε χαρακτηριστικά και παρότρυνε τους παραβρισκόμενους λογιστές αυτό να το μεταφέρουν και στους πελάτες τους.

Αναφερόμενος στην πορεία των φορολογικών εσόδων και την υστέρηση που σημειώθηκε σε αυτό το πεδίο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά σε σχέση με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτική στο τέλος του 2014 αυτοί να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί. Όπως είπε, η κατάσταση σε αυτό το πεδίο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη».

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Ειδική και εκτενή αναφορά έκανε στην ανάγκη συμμόρφωσης υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτή που φέρνει τα έσοδα στο κράτος.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή τόνισε ότι είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό. Όμως δεν μπορεί να παταχθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Απαιτούνται αλλαγές σε πολλά επίπεδα αλλά και επιχειρησιακή ικανότητα η οποία δεν υπάρχει σε επαρκές επίπεδο.

«Πρέπει να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και να συνεχίσουμε τις αλλαγές. Αυτές αποτελούν τις επενδύσεις για το μέλλον. Υπήρχε ένα πάρτι, τελείωσε και μας έμεινε ο πονοκέφαλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top