ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ:Στις 10 πιο εξαθλιωμένες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Άσχημα νέα από το Ινστιτούτο Cato

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ:Στις 10 πιο εξαθλιωμένες χώρες του κόσμου η Ελλάδα
Την ώρα που στην Ελλάδα μιλάμε για Ανάπτυξη, το αμερικανικό ��νστιτούτο Cato κατατάσσει την χώρα μας στην λίστα των δέκα χωρών με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως μετά από την έρευνα ανάλυσης δεδομένων του 2013.

Παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στην εξαθλίωση είναι η Βενεζουέλα, στην δεύτερη θέση είναι το Ιράν και στην τρίτη θέση η Σερβία. Τέταρτη έρχεται η Αργεντινή και ακολουθούν κατά σειρά η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και τέλος η Ελλάδα. Οι συνολικά 90 χώρες που περιλαμβάνονται στον "δείκτη δυστυχίας" επιλέχθηκαν με βάση τα δεδομένα του Economist Intelligence Unit και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Steve Hanke του πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού, τα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από έτος σε έτος.
Για την Ελλάδα, ο καθοριστικότερος παράγοντας που την έκανε να "μπει" τελικά στην λίστα υπήρξε η ανεργία, που αποτελεί και την μεγαλύτερη πληγή της χώρας μας Αναλυτικά ο κατάλογος με τις 90 χώρες που παρουσιάζονται στην Έκθεση:

pinakas.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top