Σταϊκούρας: Στα σκαριά μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης κοινωνικού μερίσματος σε μακροχρόνια ανέργους

Σταϊκούρας: Στα σκαριά μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Μείωση των φορολογικών βαρών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα επιτρέψει η επίτευξη του φετινού δημοσιονομικού στόχου, όπως προαναγγέλλει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι σχετική πρόβλεψη θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι το κοινωνικό μέρισμα των 525 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στο σύνολό του το ταχύτερο δυνατό.


Σε ερώτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ο κ.Σταϊκούρας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτό θα γίνει προς τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας, τους χαμηλότερα αμειβόμενους ενστόλους, τους αστέγους και τους ανασφάλιστους. Τα κριτήρια προέκυψαν από τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά στοιχεία που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν δηλώσει το 2013, με στόχο να καλυφθεί όλο το προς διάθεση ποσό».

Μάλιστα, όπως ανέφερε «υπάρχει και πρόσθετη πρόβλεψη για χορήγηση "κοινωνικού μερίσματος" σε μακροχρόνια ανέργους με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, "εκπτώσεις" στο προς διανομή ποσό δεν θα γίνουν».

Σχετικά με το χρέος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων υποχρεώ��ει τους εταίρους μας να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα. Ρεαλιστικές λύσεις, εφικτές τεχνικές, ισοδύναμοι τρόποι υπάρχουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top