Κοινωνικό μέρισμα: Άρση αδικ��ών προσεχώς (Ποιοι θα ωφεληθούν)

Διαβάστε αναλυτικά

​Σε διορθωτικές κινήσεις στα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο κυρίως για τους άνεργους και όσους είναι λίγο πάνω από το όριο των 6.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται τελικά να μείνουν αδιάθετα χρήματα από το επίδομα λόγω των ακραίων εξαιρέσεων και το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει σε επανεξέταση των αιτήσεων, μετά την 30η Ιουνίου.

Η επανεξέταση θα γίνει σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2013, δηλαδή σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε στο facebook ο γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχάρης ότι "δεν μπορώ να πω κάτι, ιδιαίτερα για όσους είναι στο όριο. Ελπίζω να το δούμε σύντομα, αν τα χρήματα το επιτρέπουν".

Από την χορήγηση του επιδόματος εξαιρούνται:

-Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη φορολογική δήλωση ως εξαρτώ��ενα μέλη

-Τα φυσικά πρόσωπα και οι άνεργοι, που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται.

-Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή πισίνες.

-Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Οι αιτούντες για την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον αριθμό ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θα πρέπει να αποστείλουν και υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων που συμπλήρωσαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxinet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top