Τρίτο πακέτο βοήθειας και κούρεμα στο 100% του ΑΕΠ προτείνουν οι Γερμανοί

DIW: Επενδυτική ατζέντα 160 δισ. ευρώ ετησίως για την κρίση στην ΕΕ

Τρίτο πακέτο βοήθειας και κούρεμα στο 100% του ΑΕΠ προτείνουν οι Γερμανοί
Νέα βοήθεια και νέο κούρεμα στο χρέος προτείνουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα.

«Καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τα τελευταία 60 χρόνια περισσότερη οικονομική βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς όσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα» αναφέρει ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) Μάρσελ Φράτσερ, ο οποίος σημείωσε ότι τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Ο Φράτσερ κάνει λόγο για τρίτο πακέτο βοήθειας που έχει ανάγκη η Ελλάδα, το οποίο ωστόσο επισημαίνει ότι δεν θα είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το χρέος της.

Ο ίδιος, εξηγώντας ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος στο 180% του ΑΕΠ, προτείνει νέο κούρεμα για να μειωθεί στο 90-100%. Μάλιστα, εξηγεί ότι ένα κούρεμα τέτοιου μεγέθους θα σήμαινε βάρος 30-40 δισ. ευρώ για τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Ο πρόεδρος του DIW αναφέρεται και στην τρόικα, τονίζοντας ότι -αν και μπορεί να διαφωνήσει κανείς για το αν κάνει καλά ή άσχημα τη δουλειά της- «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης διασφαλίζοντας ότι τα χρήματά μας δεν σπαταλούνται».

Τέλος, ο Φράτσερ επισημαίνει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ απαιτεί μια «ευρωπαϊκή επενδυτική ατζέντα» ύψους τουλάχιστον 160 δισ. ευρώ ετησίως.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top