ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το βιβλίο εσόδων-εξόδων στα κόμματα

Για να κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ το βιβλίο εσόδων-εξόδων στα κόμματα

​Ειδικό βιβλίο εσόδων εξόδων θα πρέπει να τηρούν όλοι οι πολιτικοί συνδυασμοί που θα κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εκδίδουν θεωρημένα από την Εφορία διπλότυπα ε��σιτήρια εκδηλώσεων.

Όπως ορίζει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στο εδικό βιβλίο θα πρέπει να καταχωρούνται τα έσοδα και οι δαπάνες τους.

Το βιβλίο εσόδων - εξόδων θεωρείται, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από την αρμόδια ΔΟΥ της έδρας της περιφέρειας, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές ή από την ΔΟΥ της έδρας του οικείου δήμου εφόσον πρόκειται για συνδυασμό που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές.

Στην απόφαση ορίζεται επίσης πως κάθε διπλότυπο εισιτήριο για τις εκδηλώσεις των πολιτικών συνδυασμών θα αριθμείται και θα θεωρείται από την εφορία της έδρας της περιφέρειας ή του οικείου δήμου.

Στο στέλεχος του εισιτηρίου θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος (Α.Δ.Τ.) ή ο αριθμός διαβατηρίου του προσώπου στο οποίο διατίθεται.

Η θεώρηση βιβλίων και εισιτηρίων προβλέπεται από ειδικές νομοθετικές διατάξεις (ν. 3870/2010).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top