Ξεκίνησε η υποβολή Ε9: Ποιους αφορά και μέχρι πότε έχουν διορία;

Τι πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις

​Φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013 θα πρέπει να υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και έως τις 30 Μαΐου, το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9.

Η υποβολή του Ε9 γίνεται αποκλειστικά μέσω taxisnet και η σωστή συμπλήρωσή του είναι καθοριστική, καθώς με βάση τα στοιχεία που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό έντυπο θα υπολογιστεί τόσο ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει από φέτος το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, όσο και ο συμπληρωματικός φόρος για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Για τους φορολογουμένους που δεν είχαν μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους το 2013, ως δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του έτους 2014 θα λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση όπως έχει ήδη διαμορφωθεί με βάση τις δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν την περίοδο 2005-2013.Όμως και οι φορολογούμενοι των οποίων δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή κατάσταση πέρυσι, θα πρέπει να ελέγξουν αν είναι σωστά τα στοιχεία των ακινήτων τους, για να αποφευχθούν λάθη στον υπολογισμό του φόρου.

Ποιες εφαρμογές είναι εκτός λειτουργίας έως τις 17:00

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σήμερα κάποιες εφαρμογές του Taxisnet εξαιτίας της προετοιμασίας για την έναρξη υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι εφαρμογές που τέθηκαν εκτός λειτουργίας είναι:

-Δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9

-Υποβολή Ε2 και Ε3 νομικών προσώπων

-Πετρέλαιο θέρμανσης

- Μίσθωση ακινήτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top