Προσλήψεις 1.000 εφοριακών και 150 τελωνειακών ανήγγειλε ο Θεοχάρης!

«Υποστελεχωμένες οι εφορίες» υποστήριξε

Προσλήψεις 1.000 εφοριακών και 150 τελωνειακών ανήγγειλε ο Θεοχάρης!

Προσλήψεις 1.000 εφοριακών και 150 τελωνειακών υπαλλήλων θα πραγματοποιήσει το ΥΠΟΙΚ, όπως ανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης στις εφορίες και στα τελωνεία, κατά την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου του οικονομικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Μάρκοβιτς, με τίτλο «Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία: Ένα εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής».

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι οργανωτικές αλλαγές στις εφορίες της χώρας, αποσκοπούν στον έλεγχο του προσωπικού, σε σχέση με το φόρτο εργασίας κάθε υπηρεσίας, ενώ υποστήριξε ότι με το νέο οργανόγραμμα δεν θα γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά με τις επικρίσεις για τα υψηλά πρόστιμα και το νέο τρόπο υποβολής φορολογικών συγκεντρωτικών καταστάσεων, ισχυρίσθηκε ότι η φοροδιαφυγή δεν εντοπίζεται με ευχολόγια: «Αν δεν το κάναμε δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τη φοροδιαφυγή και να απελευθερ��σουμε τους νόμιμους φορολογούμενους. Η φοροδιαφυγή δεν πιάνεται με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες. Σκοπός είναι να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας, που ήταν να ταλαιπωρούμε τον κόσμο για να πιάνουμε λίγους που φοροδιαφεύγουν. Να συγκεντρώνουμε τα στοιχεία στην πηγή και με αυτά να στοχεύσουμε στους ελέγχους».

Για τη γραφειοκρατία στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι αυτά που έγιναν μέσα σε έξι μήνες, σε άλλες χώρες δεν γίνονται ούτε σε πέντε χρόνια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top